2023-09-21

Vi söker teknisk innesäljare/ produktspecialist

Har du tidigare arbetat med ventiler under din karriär? Motiveras du därtill av att agerande rådgivande mot kunder? Vi söker dig som vill vidareutvecklas med organisationen och skapa långsiktiga relationer.

Är du en engagerad individ med en passion för att bygga långsiktiga relationer med kunder? Motiveras du av att ha breda kontaktytor där kommunikation, rådgivande försäljning och produktansvar utgör grundpelaren i ditt arbete? Om du önskar att vara en del av en dynamisk arbetsplats där teamet prioriterar laget före jaget är denna roll perfekt för dig!

Arbetsuppgifter
I rollen som Teknisk innesäljare/Produktansvarig fungerar du som en nyckelkontakt mellan Alnab och kunderna, där du säkerställer att samtliga kunder får en professionell och teknisk vägledande upplevelse. I rollen har du kontakt med befintliga kunder där du arbetar förvaltande. Du erbjuder lösningar gentemot företagets kunder genom att ta emot förfrågningar och arbeta med rådgivande försäljning av Alnabs produktsortiment. Försäljnings- och rådgivningsarbetet sker främst genom aktivt försäljningsarbete, hantering av inkommande förfrågningar och genom presentation av skräddarsydda tekniska lösningar. Därtill hanterar du order och inköp samt tillhörande dokumenthantering, offertunderlag och tekniska beräkningar. Du arbetar med innovativ och komplex problemlösning där du tar fram kundanpassande lösningar för att möta och överträffa kunds förväntningar. Du kommer få en gedigen introduktion på plats och du ingår i ett team om nio personer i samma roll.

• Skräddarsyr tekniska lösningar och förvaltar kundrelationer
• Ta emot förfrågningar från befintliga kunder
• Hantera order och inköp med tillhörande dokumenthantering
 

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
• Gymnasieutbildning eller motsvarade arbetslivserfarenhet inom tekniskt område, högskoleingenjör eller högre teknisk utbildning är meriterande
• Arbetslivserfarenhet inom exempelvis kraft/energiverk, arbete med ventiler eller tekniker inom processindustri eller industriell miljö
• Goda kunskaper i engelska och svenska, i tal och skrift
• God dator- och systemvana
 

För att trivas i denna roll har du ett genuint intresse att vilja hjälpa andra och gör det lilla extra för att leverera lösningar. Du tar stort ägandeskap över ditt arbete och motiveras av att arbeta rådgivande och att bygga långsiktiga relationer där du arbetar fokuserat för att leverera effektiva lösningar med hög kvalitet. Därtill har du en utvecklad problemlösningsförmåga samt intresse att fördjupa dig i tekniska problem där du motiveras av att finna lösningar. Avslutningsvis är du en resultatfokuserad person som strävar efter att utvecklas.
 

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Göteborg
Lön: Enligt överenskommelse